2473 Vál, Rákóczi utca 14.     info@molnarklima.hu
+36 30 846 0998

Miért fontos a karbantartás?

Molnár Klíma > Hírek > Blog > Miért fontos a karbantartás?
Miért fontos a karbantartás?

Mi történik akkor, ha nem karbantartott klímát üzemeltetünk?

 

A légkondicionáló berendezések önmagukban számos egészségkárosító probléma okozói lehetnek, amennyiben nem tisztítjuk, fertőtlenítjük azokat rendszeres időközönként, komoly problémákkal kell szembenéznünk!

Működés közben ezek a berendezések jelentős mennyiségű, a légkörben megtalálható szennyeződést szívnak magukba, keringtetnek belső felületükön. A beltéri egység hideg, vagy fűtési üzemmódban meleg levegőt áramoltat át a belső hőcserélő felületen majd a szűrőn keresztül. Ha alaposan megvizsgálunk egy régóta karbantartás nélkül működő klímaberendezést, láthatjuk, hogy folyamatos használat mellett elkoszolódnak, elszíneződnek, rosszabb esetben gomba, baktériumok és egyéb élősködők rakódnak rájuk.

 

A klímaberendezésünk karbantartását nemcsak az egészségünk védelme, hanem a gép élettartamát megnövelő, környezetvédelmi, illetve energiatakarékossági szempontok is indokolják.

 

A tisztítást, fertőtlenítést ajánlott minimum évente egyszer megismételni, a hűtési szezon kezdetén vagy/és annak második felében.

 

A klímakarbantartás az alábbi műveletekből tevődik össze: ellenőrizzük a gép megfelelő működését (ellenőrizzük az üzem közbeni nyomás értékét, a hűtőközeg mennyiségét és ha szükséges pótoljuk a hiányzó közeget), a villamos berendezéseket, az automatikát. Kitisztítjuk a hőcserélőket, a kondenzátort és az elpárologtatót, valamint a rendszerben található szűrőket, és amennyiben szükséges az elektrosztatikus szűrőket cseréljük. Ezek elvégzése után következik a gombátlanítás, baktériummentesítés, tehát a teljes belső radiátort mentesítjük a gombáktól, baktériumoktól, illetve az egyéb kórokozóktól, így nem kell majd tartani a mostanában oly sokat halott légiós megbetegedésektől sem.

 

Free Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
udemy course download free
download lava firmware
Premium WordPress Themes Download
download udemy paid course for free